torsdag 31 januari 2013

Ursäkta röran

Vi bygger om!

Renovering påbörjad

I vår/sommar kommer förhoppningsvis vårt kök att renoveras. I och ned detta ska en vägg rivas och nuvarande matsal och vardagsrum ska byta plats. Vi försöker vara duktiga och börja i rätt ände, så nu har vi börjat fixa i blivande vardagsrummet/tv-rummet. Då vi har en gigantisk soffa måste de två inbyggda garderoberna bort, plus att vi ska sätta igen en dörröppning. Igår påbörjades rivningen och herregud vad bastanta saker det byggdes förr! Än så länge är vi bara halvvägs med garderoberna, men vi har en gigantisk hög med lister, masonit, spånplattor, you name it! Och det sitter som berget! Blåsor i händerna är ett faktum. Ikväll blir det nya tag!

onsdag 30 januari 2013

E-Type

Nu har jag äntligen hämtat mig vettigt efter helgen!
I fredags fick jag och P reda på att E-Type skulle spela i Tranås på lördagen och självklart ville vi dit! Vi var på 2 spelningar förra året och hade sjukt skoj. Så vi fixade biljetter, förfestade lite med ett par kamrater som också åkte med och sedan blev det röj! Kvällen blev väldigt lyckad och lång. I söndags sov vi till kl 14.00 och jag kände mig fortfarande väldigt sliten i måndags. Men jag lyckades fixa E-Types autograf till P!

torsdag 24 januari 2013

Istället för julgran

Julen ställdes ut för ett par veckor sedan och äntligen har saker och ting hittat tillbaka till sina platser, istället för tillfälliga förvaringar i garderober och dylikt. Mitt smyckesbord fick till exempel åter ta sin plats där ena julgranen stått. Då det kändes en aning mörkt i hörnen tog jag och grävde i ena jullådan igen och hittade åt en liten ljusslinga. Jag anammade även ett tips från Pinterest: att använda ett par små vaser som armbandshållare. Sådär ja, ordningen återställd!

Bortskämd - javisst!

Inlägget om min och P:s treårsdag skrev jag på bussen hem igår och nu måste jag ju berätta vad som väntade mig hemma! Självklart min stiliga pojke, men även en marschallprydd ingång till huset och tillhörande tänd eldkorg. Väl inne så var huset fyllt med tända ljus, en brasa i spisen och god middag på gång. Där fanns även vin, choklad och rosor. Som grädde på moset fick jag även massage och mys i soffan till senaste Stark Trek-filmen. Bortskämd? Absolut! Och jag älskar det! :-)

onsdag 23 januari 2013

3 år

Idag har P och jag varit ett par i 3 år. Kärare än någonsin och med många spännande framtidsplaner kan jag inte säga annat än att jag är lycklig! Och tänk, senare i år kommer vi dessutom att bli man och hustru. Det låter surrealistiskt, men åh så underbart!

Bokmonster

I söndags satte jag mig i pysselhörnan med målet att åstadkomma ett nytt bokmärke. Jag hade sett en bild på dessa på Pinterest, men de var då gjorda i papper. Jag tycker att det verkar lite ömtåligt, så jag testade att göra ett i filt istället. Och efter lite klippande, klistrande och nål-och-trådande var mitt monster klart! P ville också ha ett (i egenvald färgkombination), så då blev det att göra ett svart också. Tyvärr så lyckades P spilla räkspad på sitt bokmärke innan det ens hann komma i närheten av någon bok, så i måndags gjorde jag ett nytt till honom i samma färgställning som det nerspillda. Visst piggar de upp bokhörnet lite?

måndag 21 januari 2013

Fixat håret

Nu har jag "stått ut" med min vanliga hårfärg i några månader och jag har blivit så less! Den är verkligen tråkblond/råttfärgad såhär under vinterhalvåret, så i helgen tog jag tag i det hela och köpte blekning. Jag var lite inne på färg ett tag, men kunde inte bestämma mig. Så nu ser jag ut som det ljushuvud jag är igen!

lördag 19 januari 2013

Nytt i sovrummet

Sakta men säkert börjar sovrummet närma sig det där perfekta. Att man får den där härliga känslan när man kliver in, att det verkligen är "vi". Efter att vi bott här i nästan 3 år :-) Två nya detaljer är en hjärtekudde jag sytt samt att vi igår införskaffade en ny taklampa på Ikea. Sakta men säkert!

torsdag 17 januari 2013

Rea-shopping

Innan jag klev på bussen hem igår så tog jag en snabbrunda inne på Åhléns. Väldans trevligt var det att se att de nu hade halva reapriset! Jag som velat ha några nya kuddar i soffan blev alldeles överlycklig när jag hittade två av dessa till väldigt billig penning. Tidigare kostade de 229 kr/st och nu fick jag två för 149 kr. Att jag dessutom hade presentkort kvar sedan jul gjorde att det hela blev väldigt angenämt för min plånbok! (Ursäkta de knepiga bilderna, men att fota kvällstid är inte så smidigt! Det småmönstrade är baksidan förresten.)

onsdag 16 januari 2013

Accessorera mera!

Jag sitter i ett hörn på jobbet där det drar en aning kallt, vilket har lett till ett behov att skyla nacken med en scarf. Jag som inte varit någon större scarfmänniska tidigare älskar nu denna accessoar! Som exempelvis denna döskalle-scarf jag fick i julklapp. I love it!
Jag har alltid gillat ringar, men jag har rätt så tjocka fingrar. Förstå då min lycka när jag hittade denna snygging på Ur&Penn! Billigt och snyggt, precis som jag vill ha det!

tisdag 15 januari 2013

Seg bloggare

Det var då själva den vad jag är trög på att blogga! Det är inte så att jag inte har saker för mig, men det kanske inte är så roligt att se bilder på samma bröllopspyssel om och om igen? Det stora pysslet är nu i alla fall klart och skickas ut i landet as we speak (eller läser). Så jag kommer snart visa bilder på det helt färdiga resultatet!

Förutom detta pyssel lägger vi här hemma tid på att se på serien Jericho, äta julens överblivna godisbitar och njuta av livet. Jag har dessutom mitt första årsbokslut på jobbet, så mina hjärnceller slår lite lätt knut på sig själva. Ikväll får jag i alla fall släppa loss ordentligt med lite Zumba innan det bär iväg hemåt. Som tur är har jag världens bästa sambo som sköter marktjänsten! Vad sägs om denna middag som väntade igår? Ribs, grönsaksstavar och mumsig dipsås *slurp*

fredag 11 januari 2013

Torsdagspyssel

Igår flyttade jag och P bröllopspysslet till matsalsbordet, då vi skulle behöva lite plats. Det klipptes, veks papper och limmades. Och så drack jag ett glas rött och P en av de sista julölen han har i sin gömma. Det hela tar längre tid än vad man tror, men snart är äntligen våra Save the dates klara! Självklart kommer jag att visa upp resultatet.
Under fredagskvällen blir det nog inget pysslande alls, då jag och P ska på after work i byn, men till helgen så!

torsdag 10 januari 2013

Gästbok

Jag tänkte att jag skulle bjuda på ett bröllopspyssel som (kanske) är färdigt: vår gästbok!
Själva albumet är inköpt på DollarStore medans bokstäverna och blinget inhandlats på Panduro. Det var ju väldans bra att blivande svägerskan gav mig presentkort på Panduro! Så det här blev ju nästan gratis! 30 kr har jag för mig att albumet gick på.
Ikväll blir det kanske fortsatt pyssel, om inte min bokslutshjärna protesterar allt för mycket!

tisdag 8 januari 2013

Nya fodral

Då mitt mobilfodral blivit lagom skitigt (och nersölat med svett efter det zumbapass jag gästade och körde musiken via telefonen) kände jag att nallen behövde en ny pyjamas. Eller tre...

Först kom det rosa, där tyget är en gammal gardin från mitt flickrum. Därefter det blå med mustasch (textilpenna) och för att möta det maskulina så blev det ett fodral i lite shabby chic. Tyget är ett loppisfyndat påslakan och spetsen hade mor med sig i en påse nu till jul. Nu är alltså vårgarderoben fixad!

Bröllopspyssel

I helgen blev det lite bröllopspyssel för mig och P. Bland annat kom vi även igång med våra datumbokningar, som vi egentligen tänkt skicka ut lagom till jul! Nu är de i alla fall halvklara, efter några timmars Photoshopande, klippande och klistrande. Fortsättning följer!

torsdag 3 januari 2013

Thor och Loke

Jag gav bort ytterligare en egengjord julklapp och denna var till P. För första gången blev det filmfigurer istället för spelkaraktärer, vilket jag gett mig på några gånger tidigare. Så jag ger er: Thor och Loke! Våra kära asagudar från filmen Thor samt Avengers.

onsdag 2 januari 2013

Nytt år, nya mål

Så har vi då passerat det magiska strecket mellan ett år och ett annat. 2013 är här. Och det är alltid lika svårt att börja skriva ett nytt datum!

Tänk att det ska kännas så fräscht och nytt att gå från ett år till annat. Som att det faktiskt gör en sådan gigantisk skillnad mellan måndagen och tisdagen denna vecka. Allt känns nytt och spännande. Nya möjligheter, nya ambitioner, ny kraft. Eller?

Jag har i alla fall satt upp några mål för mig att uppnå inom det kommande året. Inga nyårslöften, utan mål. Det känns mer sporrande.
  • Gå ner 10 kg till bröllopet (lyckades lägga på mig 2 kg under december, ops...). 10 kg på 8 månader ska nog gå alldeles underbart och friktionsfritt! *pepp pepp*
  • Få till ett underbart bröllop som både jag och mannen i mitt liv kan se tillbaka på och glädjas åt länge, länge (och förhoppningsvis även våra gäster!).
  • Pyssla järnet!
  • Förhoppningsvis komma iväg på en solsemester. Om inte annat ha en riktig semester här hemma med min kära sambo och blivande make!
  • Klara min sista släpande kurs som är kvar innan jag kan ta ut min civilekonom-examen. Jag har fått tjänstledighet beviljad, så nu jäklar!
  • Hålla mina fötter friska och glada!
  • Komma igång och zumba igen!
  • Få till något som liknar ett hemmagym i vår källare. Det har stått stilla alldeles för länge nu...
  • Byta plats på vardagsrum - matsal (tigersåg hitåt!).
  • Köksrenovering?
Ja, vi får väl se vad 2013 har att erbjuda och hur många av målen som kan uppfyllas. Nu har jag i alla fall kastat ut det i universum och då ska ju chansen öka för att allt slår in! Ja, vi kör på det. Hej 2013!