onsdag 31 juli 2013

Sista semesterveckan

Lite vemodigt känns det allt att vi snart har passerat halva sista semesterveckan. Men vi har ju haft det toppen, så jag ska inte klaga!

Igår hade vi möte med prästen inför bröllopet, och det kändes jättebra! Vi har även fått ordning på musiken, som arrangeras av blivande svågern, så saker och ting börjar falla på plats.

Efter det lyckade mötet besökte vi våra matansvariga, för att lämna de sista detaljerna, och därefter blev det en tur till biblioteket. Helt otroligt att jag bott här i snart 3 år och inte varit in på biblioteket! Jag kom ut med 6 st låneböcker: en om virkning, två med mönster på små söta filtisar, och tre om förlossning och graviditet. Mycket trevligt, det får bli betydligt fler besök!

Idag har vi tillbringat dagen i Linköping, för att avverka en hel drös med ärenden. Det gick riktigt bra, men nu får det bli slappande för resten av kvällen och förhoppningsvis hela morgondagen också.

tisdag 30 juli 2013

Virkbeställning

I morse blev jag klar med en virkbeställning som bestod av ett par rosa babyconverse. Det är en gammal arbetskamrat som blivit gammelfaster och hon blev så förtjust i dessa miniskor, efter att jag lagt ut en bild på Facebook.

De är inte så smidiga att fota, men såhär ser de ut med lite fyllning i.

söndag 28 juli 2013

Sommarfika

Visst är det väl så att på sommaren bara SKA man fika? Gärna hembakt också. Här har det dock råkat slinka med ett par singoalla päronglass, men vaddå, det är ju semester! :-)

Prickiga presenter

När kusinen var här med familj för ca två veckor sedan (värst vad tiden går!) så hade vi sådan tur att få paket! Innehållet kändes klockrent, åtminstone för mig, då det var två temuggar och två glasburkar. Perfekta för te! Så nu bor det hela i vårt te-skåp i nya köket (ja, vi har ett helt eget skåp för te och temuggar!) och väntar på en mer te-vänlig årstid.

lördag 27 juli 2013

En vecka hos mor och far

Nu har vi kommit hem efter en vecka med mor, far och lillebror. Ja, självklart var P med också. Vi har befunnit oss i stugan hela tiden, förutom knappa sista dygnet, då vi begav oss in till stan.

Vi har bara tagit det lugnt. Njutit av lugnet, solat (jag har dock mest bott i skuggan), läst, ätit gott, snackat skit och spelat spel. En utflykt blev det, och då till strutsfarmen i Gärdal, där vi matade strutsar och därefter åt just strutskött till lunch. Lyckat och trevligt!

Vi har en veckas semester kvar, så vi ska försöka att njuta även här hemma, trots att tvätt måste tvättas och annat "tråkigt" kallar på uppmärksamhet. Idag är det till exempel lite bröllopsplanerande på agendan!

torsdag 18 juli 2013

Semesterdag 2 och 3

I tisdags väntade vi besök från huvudstaden, närmare bestämt en kusin med fästman och deras 2-åriga dotter. Självklart blev det då en del fejande och fixande här hemma innan de anlände, men vi hann även med att njuta lite av sommarvärmen.

När besöket ankommit blev det rosé, fotboll på gräsmattan, grillning och allmänt trevligt tjötande. 2-åringen höll ut ända till kl 23 och vi resterande satt kvar på uterummet tills klockan visade halv 2. En mycket lyckad kväll alltså!

Onsdagen bjöd på en molnfri himmel, så det fick bli frukost på uterummet, såpbubbleblåsning, och lite fotboll innan det var dags för besökarna att åka vidare.

Dock slutade inte vår dag där, utan vi tog en tur till Eksjö med svärmor för att fynda lite garn och tyg. Så närmare klockan 18 igår parkerade jag min trötta, varma lekamen i soffan för resten av kvällen. Jag älskar att ha semester!

måndag 15 juli 2013

Våra glassar

Jag tänkte passa på att visa våra glassar från dagens besök på Smultronstället i Söderköping. Glassarna kostar mellan 90 och 130 kr, men det är verkligen inga dåliga glassar! Min hette Casino och innehöll bland annat hasselnötsglass, nötgodisar, grädde och varm fudgesås. P:s hette Peppar peppar och innehöll en massa lakritssaker och turkisk peppar. Vår kamrat åt den gigantiska Blueberry Hill, dom bland annat innehöll blåbärsglass. Mums säger jag bara!

Söndag och måndag

De två senaste dagarna har gått undan. Igår hade vi en rätt så gråmulen dag, så jag passade på att baka lite bullar medans P tog dig am att rensa rosenrabatter. Under eftermiddagen fick han även hjälp av sin mor, då jag inte är i skick att stå böjd i en rosenbuske. Vi hann även med att bjuda P:s mor, kusin och mormor på fika, efter att de rotat igenom några fynd från ett litet förråd här hemma. Kvällen rundades av med en stund i filmsoffan.

Idag ställde vi faktiskt väckarklockan, då vi planerat en tur till Söderköping med en arbetskamrat till P och dennes lille son på drygt 2,5 år. Vi hade skaplig tur med vädret, glassen smakade superbt och jag hittade lite småshopping. På vägen hem fick det även bli några nya växter och lite skräpmat i magen. Här hemma fick vi snart besök av några kamrater, och nu är huset återigen lugnt. Nu ska jag kollapsa lite och vila min trötta rygg och onda fogar. Imorgon blir det nya tag, då vi får besök från Stockholm!

söndag 14 juli 2013

Perfekt sommardag

Igår var en sådan där perfekt sommardag. Den inleddes med att P äntligen fick känna sparkar från magen för första gången. Frukost på uterummet där vi drack apelsinjuice ur champagneglas och lyssnade på sommarprat. Därefter putsade jag uterummets fönster medans P bar trädgårdsplattor och klippte gräs. När värmen blev lite väl påtaglig cyklade vi iväg till närmaste badplats med ett par kamrater. Så årets första dopp är nu avklarat, och det utan vilda protester från den lilla inneboenden i magen. Vi blev dessutom bjudna på middag av P:s morbror, som bor alldeles intill badplatsen. Så hem, pojkarna drack varsin Jim Beam och cola, och så blev det mumsig grillmiddag i ett växthus. Klockan var runt midnatt när vi tog oss hemåt igen.
Idag får jag dock betala för denna underbara dag med en riktigt öm kropp, men det var det värt!
Underbara svenska sommar!

torsdag 11 juli 2013

Bebisblogg

Om det är så att du vill veta mer om det lilla liv som jäser i min allt växande mage så kan du göra ett besök på Två plus en, som är en blogg helt dedikerad till detta omvälvande som händer och sker. Där finns det magbilder, rapporter om besök hos barnmorskan och även lite bebispyssel och annat.

På återseende!

måndag 8 juli 2013

Bilder på köket

Nu är köket helt klart. Så pass att all list och alla socklar finns på plats och allt som skulle målas har fått sitt sista lager färg. Så varsågoda, lite bilder!

lördag 6 juli 2013

Utomhus-dag

Nu har äntligen solen och värmen återvänt, så idag har vi en utomhusdag. Först blev det lite fix i växthuset, innan det blev alltför varmt därinne, därefter en glass på trädäcket med grannen, och nu fixas det med uterummet. Vi har lite planer på ommöblering nämligen. Tur att jag har en sådan bra karl som villigt ställer upp på att bära runt möbler :-) I köket tinar kött inför kvällens grillning, så det blir nog inga långa stunder inomhus idag!

torsdag 4 juli 2013

Sjalen är klar!

Nu ligger min döskallesjal på blockning, och jag måste säga att jag är riktigt nöjd! Jag har gjort ett par småmissar, men jag har inte tålamod att repa upp, så det fick vara så. Men jag tycker nog inte att de syns ;-) Vad sägs, kan den passa till ett hårdrocksbröllop?
Mönstret finns hos kungenomajkis.blogspot.se

tisdag 2 juli 2013

Ny lampa

Det pågår fortfarande visst renoveringskaos här hemma, så helhetsbilder får vänta någon dag till, men här kan jag i alla fall visa en sneak peak av vår nya taklampa. Det är Maskros från Ikea. Jag har velat ha en sådan ända sedan Ikea fick in den i sitt sortiment, men vi har inte haft någon vettig plats. Men nu så! Äntligen!

Jordgubbar

I söndags lämnade vi renoveringskaoset en stund och åkte iväg till Oberga för att plocka jordgubbar. Det var de sista timmarna som de hade öppet för allmänheten, så då passade vi på! På 45 minuter fick vi ihop ca 4 kg jordgubbar, trots att det var rätt utplockat. Så nu äter jag röda gubbar för fullt! Lite har jag frusit in och idag tog jag och bakade upp ytterligare några bär. Jag har inte hunnit smaka på muffinsen ännu, men ikväll så! Då blir det nog lite pajbakning också. Men resten av dagen är det soffan som gäller!