Receptet på saffransskorporna har efterfrågats, och självklart tycker jag att fler ska baka dessa godsaker!
Receptet är Leilas och kan hittas här eller om du bara fortsätter läsa:
100 g smör
1 g saffran (2 kuvert)
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
råsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda ner saffran. Häll över i en bunke och tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna tillsammans med (skållad och skalad) mandel. Vänd ner i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda i mitten av ignen i ca 25 minuter.
Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i ca 1 cm breda skivor. Sätt in plåten i ugnen igen i ca 10 minuter.
Stäng av ugnen, öppna luckan och låt skorporna torka på eftervärmen.
Denna gång hade jag inte i någon mandel, då jag tänkte att jag skulle kunna bjuda allergiker, plus att det är bökigare att skära skivor när mandeln kommer ivägen *hrm*
Jag tillsatte heller inte något råsocker. De är så söta och goda ändå!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar