tisdag 4 december 2012

Kallt ute...och inne!

Som för stora delar av landet har även vi fått vinter. Minusgrader har rått sedan i fredags och snön ligger vit och vacker (SMHI har förresten utfärdat en klass 1-varning inför dagens snöfall...). Så, det är ganska kallt ute alltså. Termobyxor, täckjacka, kängor och så pass mycket varma acccesoarer att bara näsan och glasögonen sticker fram. Och när jag då kommer hem väntar stugvärmen. ....trodde jag ja!

Igår var huset iskallt. Värmen ville inte fungera och vi (läs P) kunde inte hitta felet! När gradantalet i sovrummet gick från 13 grader till närmare 9 sa vi det att det blir att tillbringa natten sovandes i soffan i vardagsrummet. För där kunde vi ändå hålla värmen uppe med hjälp av öppna spisen. När klockan närmade sig 22 lyckades P dock hitta problemet: ett hål i elementet i garaget... Där rann allt vatten ut och inte konstigt att det då inte gick att få någon värme i huset.

Så, runt halv elva-snåret var elementet bortkopplat från systemet (tur att vi känner rörmockaren!) och vi kunde gå och lägga oss i ett ca 14 grader varmt sovrum med element som gick på för fullt. I morse var det varmt och skönt igen, åtminstone i det rummet.

Härligt det är med vinter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar