söndag 25 november 2012

Recept på skorpor

Receptet på saffransskorporna har efterfrågats, och självklart tycker jag att fler ska baka dessa godsaker!
Receptet är Leilas och kan hittas här eller om du bara fortsätter läsa:

100 g smör
1 g saffran (2 kuvert)
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
råsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda ner saffran. Häll över i en bunke och tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna tillsammans med (skållad och skalad) mandel. Vänd ner i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda i mitten av ignen i ca 25 minuter.
Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i ca 1 cm breda skivor. Sätt in plåten i ugnen igen i ca 10 minuter.
Stäng av ugnen, öppna luckan och låt skorporna torka på eftervärmen.

Denna gång hade jag inte i någon mandel, då jag tänkte att jag skulle kunna bjuda allergiker, plus att det är bökigare att skära skivor när mandeln kommer ivägen *hrm*
Jag tillsatte heller inte något råsocker. De är så söta och goda ändå!

Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar